Gratis leverans: för närvarande ca. 5-7 dagar | Förlängd returrätt: 60 dagar | Hjälp & kontakt
CHRISTMAS SPECIAL | 20 % EXTRA*
FÅ DIN RABATTKOD NU

Produktion av hög kvalitet på benuta

Benutas stämplar och certifikat

På benuta sätter vi värde på modern design och hållbar produktion av hög kvalitet. Du märker att kvalitet och rättvisa ligger oss varmt om hjärtat på våra många certifierade produkter. I följande avsnitt får du en överblick över våra olika stämplar och certifikat. Om du har frågor, vare sig de är allmänna eller om specifika produkter, är vår kundtjänst glad att hjälpa till.

Kvalitetsstämpel

  • Öko-Tex Standard 100

    Det internationella samfundet för forskning och provning på området för textilekologi (Internationale Gemeinschaft für Forschung und Prüfung auf dem Gebiet der Textilökologie) representeras av oberoende och neutrala test- och forskningsinstitut över hela världen i över 60 länder. Med standarden Öko-Tex har de en pålitlig stämpel baserad på ett oberoende test- och certifieringssystem för textilprodukter, vilket garanterar frihet från skadliga ämnen. Många designmattor, däribland Esprit-mattor och många av våra barnmattor, är testade för skadliga ämnen och bär Öko-Tex-stämpeln.

    Läs mer på www.oeko-tex.com
Rättvisestämpel

  • Care & Fair

    Sedan 1994 engagerar sig Care & Fair – Teppichhandel gegen Kinderarbeit e.V. (matthandel mot barnarbete) för mattknytare i Nepal, Pakistan och Indien samt deras familjer. Man hjälper bland annat till med skola, hälsa- och sjukvård och vuxenutbildning. Just nu samarbetar Care & Fair med export- och importmedlemmar från över 24 länder, som finansierar projekten med sina avgifter och donationer. .

    Läs mer på www.care-fair.org

* Gäller för alla nya prenumeranter på nyhetsbrevet. Kupongen är giltig i fyra veckor från registreringen. Inget minsta ordervärde. Kan inte kombineras med andra kuponger. Ingen cashback tillgänglig.