Hoppa över
Bekväm leverans: för närvarande ca.

Stämplar och certifikat

Produktion av hög kvalitet på benuta

På benuta sätter vi värde på modern design och hållbar produktion av hög kvalitet. Du märker att kvalitet och rättvisa ligger oss varmt om hjärtat på våra många certifierade produkter. I följande avsnitt får du en överblick över våra olika stämplar och certifikat. Om du har frågor, vare sig de är allmänna eller om specifika produkter, är vår kundtjänst glad att hjälpa till.

Kvalitetsstämpel

 • OEKO-TEX® STANDARD 100

  Den internationella sammanslutningen för forskning och testning inom textilekologi (Oeko-Tex) representeras av neutrala och oberoende test- och forskningsinstitut i över 60 länder världen över. Med Oeko-Tex-standarden har de en pålitlig stämpel som bygger på ett oberoende test- och certifieringssystem för textilprodukter. Många mattor från benuta online shop, inklusive några av våra barnmattor, har testats med avseende på skadliga ämnen enligt de kriterier som fastställts av Oeko-Tex och är försedda med detta sigill.

  Du kan läsa mer på www.oeko-tex.com.

  Rättvisestämpel

  Care & Fair

  Sedan 1994 engagerar sig Care & Fair – Teppichhandel gegen Kinderarbeit e.V. (matthandel mot barnarbete) för mattknytare i Nepal, Pakistan och Indien samt deras familjer. Man hjälper bland annat till med skola, hälsa- och sjukvård och vuxenutbildning. Just nu samarbetar Care & Fair med export- och importmedlemmar från över 24 länder, som finansierar projekten med sina avgifter och donationer.

  Läs mer på www.care-fair.org.