Hoppa över
Bekväm leverans: för närvarande ca.

Bestämma mattans storlek

& lägga mattan på rätt plats

Att välja rätt mattstorlek är inte alltid enkelt. Mattans färg, mönster och struktur påverkar atmosfären i ett rum på olika sätt. Eftersom mattans storlek, form och placering är avgörande för en stilfull atmosfär har vi undersökt detta ämne noga.

Vält rätt mattstorlek

Frågan om rätt mattstorlek kan dock inte besvaras i generella termer, därför måste följande aspekter besvaras innan en matta köps:

  • Vilken funktion har rummet?

  • Hur stort är rummet?

  • Var och hur är möblerna placerade?

När man väljer mattstorlek kan många lita på sitt visuella omdöme. Ofta köper man dock mattor som är för små, som försvinner i rummet och som känns allt annat än harmoniska. Men en stor matta är inte heller idealiskt för alla rum eftersom det snabbt kan bli överbelamrat och kännas oproportionerligt. Om du tvekar bör du ändå köpa en något större matta.Vi vill ge dig några tips på hur du väljer den optimala mattstorleken.

För att bestämma rätt storlek rekommenderas det att du mäter området som mattan ska täcka på förhand. För detta bör möblerna ordnas så som de ska placeras på mattan senare. Nu kan bredden och längden på mattan enkelt mätas. Mattans kant kan markeras på golvet med maskeringstejp eller tidningspapper så att du får en bra översikt över området som den nya mattan kommer att täcka. Viktigt: prova maskeringstejpen på en diskret plats i förväg för att se till att den inte lämnar några spår!

Mattstorlek vardagsrum

Placera en sovrumsmatta

Mattstorlek Matrum

Löpar

Genomtänkt koncept

Om du placerar mattor rätt kommer du kunna förmedla ett väl genomtänkt koncept och kunna skilja olika områden från varandra - oavsett om du utformar terrassen eller inreder vardagsrummet.Vacker mattdesign så som luggmattor ger också något speciellt och skapar en hemtrevlig atmosfär.

För att säkerställa att mattor, som nu är korrekt placerade, behåller sin charm och glans måste du veta hur du underhåller och rengör dem på rätt sätt. Du bör ta en titt på vårt blogginlägg om mattrengöring.

Din benuta Style Team

Köp nu