Hoppa över
Bekväm leverans: för närvarande ca.

Mattor & tillbehör i harmoni med naturen

Från naturmaterial som ull och jute till återvunna syntetfibrer: Hos benuta Pure hittar du högkvalitativa mattor och tillbehör som är utformade för att hålla länge. För en mer medveten inredning och ett hem som matchar dina värderingar.

537 Produkter

537/537 Resultat

Mindful furnishing - medvetet boende: benuta Pure

Alltid online, ständigt tillgänglig och alltid på språng - i vår snabba tid är vårt hem en fridens fristad som jordar och slappnar av oss. Desto viktigare är det att vi möblerar denna plats mindfully och medvetet - med utvalda mattor och tillbehör från benuta Pure. Vår design handlar om att bromsa upp, återgå till det väsentliga och hämta kraft från det autentiska. Därför använder vi högkvalitativa material som kommer från naturliga eller återvunna resurser. Våra tidlösa basprodukter är utformade så att du kommer att älska dem länge - för ett medvetet liv innebär också en medveten inredning.

Ta hem naturen med en matta

Vi använder hållbara och förnybara råvaror som ull, sisal eller jute för våra naturfibermattor. Oavsett vilken storlek, färg eller form du letar efter - hos benuta Pure hittar du enkelt den perfekta naturmattan för ditt hem. För mer information om våra material kan du besöka vår materialsida.

Värdefulla naturresurser: Mattor av ull

Tack vare sina naturliga egenskaper är ullfiber en utmärkt bas för mattor - både färgade och naturliga. Våra ofärgade ullmattor i ull är särskilt värdefulla för miljön: de är inte färgade och sparar därmed vatten och kemikalier i produktionen. Oavsett om det är hög lugg, platt väv eller ofärgad - våra ullmattor är viktiga inslag i varje hem.

Fler fantastiska egenskaper hos ullmattor:

  • fuktreglerande

  • värmeisolerande

  • ljudabsorberande

  • motståndskraftig mot smuts

  • antistatiska och dammbindande

Robusta klassiker: mattor av sisal och jute

Mattor av jute och sisal kommer från naturliga och förnybara råvaror. Med sitt tidlösa utseende och sin slitstarka struktur är de de perfekta basprodukterna för varje hem och smälter lätt in i nästan alla inredningar.

Mattor av återvunnet material

På benuta Pure designar vi produkter som förvandlar ditt hem till en plats för välbefinnande. När vi gör det har vi alltid allas vårt hem i åtanke: vår jord. Med vår design gjord av återvunnen polyester, som till 100 % kommer från gamla PET-flaskor, blåser vi nytt liv i gammal plast och förhindrar att den hamnar i våra hav. I tillverkningsprocessen minskar vi också användningen av vatten, energi och olja och tar ett viktigt steg mot en mer hållbar framtid. För detta vann vi till och med Green Product Award 2022 med vår matta Kiah.

Många av våra återvunna mönster är certifierade. Klicka här för att läsa mer om våra kvalitetsstämplar. Du kan se vilken kvalitetsstämpel din benuta Pure favorit bär i produktinformationen.

Vårt ansvar, dina favoriter


De flesta av våra mattor tillverkas för hand i länder där mattproduktionen har en lång tradition. Vi väljer ut våra produktionsställen enligt strikta kriterier, till exempel rättvisa arbetsvillkor, och samarbetar endast med partners som delar samma värderingar och vägledande principer som vi. För att aktivt bekämpa barnarbete inom mattindustrin har vi varit en partner till Care & Fair i många år. Sedan 2020 har vi också byggt en ny skola i Mowaiya i Indien. Du kan hitta mer information om vår benuta skola här.

Mindre är mer: Ansvarsfulla transporter

För att hålla vårt ekologiska fotavtryck lågt och spara onödigt förpackningsavfall skickar vi många av våra produkter i återvinningsbara lådor och anpassar förpackningens storlek till mattans storlek. Detta hjälper oss att undvika överdimensionerade förpackningar och onödigt avfall.

Medveten möblering, njut av den längre

Ett omsorgsfullt boende och inredning börjar med sökandet efter den perfekta mattan. Det är viktigt för oss att stödja dig på bästa möjliga sätt. Därför hittar du i vår benuta-butik många råd om mattköpet: från rätt mattstorlek till egenskaperna hos enskilda material och hur man rengör dem. När du har hittat din favorit och vill försäkra dig om att den verkligen passar in i ditt hem kan du också beställa många av våra mattor som prover till ditt hem.