Hoppa över
Bekväm leverans: för närvarande ca.

Matta grå: en allroundtalang för ditt hem

En grå matta är en tidlös inredningsdetalj som ger ett stilfullt uttryck i vardagsrum, matsalar och sovrum. Tack vare det breda utbudet av nyanser, inklusive mycket ljusa och mörka, kan du berika varje rum med en vacker silvermatta eller en elegant kolmatta, till exempel. Hos benuta hittar du eleganta och moderna mattor i många olika nyanser av grått och kan på så sätt välja från ett mycket brett utbud av grå mattor samtidigt som du sätter vackra accenter på din heminredning. Vill du lägga till elegans i ditt badrum? Välj då till exempel en ljusgrå badmatta. Eller vill du lägga till extra komfort till ditt utomhusområde? I så fall är en robust, grå utomhusmatta det perfekta valet för dig. Precis som en svart matta skapar en grå matta ett tidlöst och elegant utseende som berikar många olika typer av inredningar, inklusive modern och klassisk design.

Hos benuta hittar du eleganta mattor i beige och många andra ljusa nyanser som grå eller taupe. Grå mattor kan framhäva vilket rum som helst, oavsett om det är en ljusgrå badmatta i badrummet, en askgrå vardagsrumsmatta eller en robust grå utomhusmatta. Prova dig fram!

Stort utbud av grå mattor

Grå mattor finns också i alla möjliga former och utföranden. Sjunk ner med tårna i en sammetsmjuk viskosmatta eller i en varm grå matta gjord av naturliga ullfibrer. Vare sig du föredrar en lågpile, mönstrad modell eller en enkel grå shaggy matta, hittar du hos benuta den grå matta du söker. Eftersom de enklaste utformningarna oftast är de bästa, hittar du ofta grå mattor i enfärgade mönster, men moderna mönster, som ornamentala eller geometriska mönster, pryder också grå och kolmönstrade mattor och sätter på så sätt ljuset på det unika utseendet hos denna eleganta golvaccessoar. Det spelar ingen roll om du vill att dessa ska ha en rund eller rektangulär form, tack vare ett varierat urval kan du välja din grå matta enligt din smak. Oavsett vilken det blir - ljusgrå, kolgrå, rund eller fyrkantig - kan du inte göra fel med en grå matta. Eller vad sägs om en grå löpare till hallen eller köket?

Bläddra online och upptäck i benutas onlinebutik:

  • Runda, fyrkantiga och mer: grå mattor i många olika former

  • Från stor till liten: gråa mattor i många populära storlekar

  • Fantastiska stilar: Retrolook eller Scandi - våra grå möbler erbjuder rätt modell för varje inredningsstil

Grå stilar för vardagsrummet, sovrummet & mer


Färgen grå är mångsidig och superenkel att kombinera. Välj till exempel en vardagsrumsmatta i grått och kombinera den med färgglada kuddar i petrol eller pastellfärger. Det är inte heller fel med en grå golvaccessoar i sovrummet eller entrén. Från Scandi till boho till vintage: upptäck ett stort urval av snygga grå mattor för vardagsrum, hall och mer hos benuta online och förvandla ditt hem till ett mysigt feelgood-paradis.

Hur man kombinerar grå mattor

Det bästa med grå mattor och silvermattor är att de kan kombineras med ett stort antal färger och stilar. Pastellfärger, till exempel, passar vackert ihop med dem. Om man föredrar en ännu ljusare look kan man också välja vita mattor, eftersom de erbjuder ett bra alternativ till grå golvtillbehör och dessutom passar till alla inredningsstilar. Beroende på den grå nyansen passar grå mattor också bra ihop med mörka möbler och skapar en särskilt elegant look. Charcoal-mattor passar däremot bättre till ljusa möbler och solbelysta rum eftersom fler kontraster skapas. Tack vare naturliga och syntetiska material av hög kvalitet ger varje matta en varm och mysig atmosfär i alla rum.