Hoppa över
Bekväm leverans: för närvarande ca.
 • Home>
 • koksmattor
 • Köksmattor & kökslöpare

  488 Produkter

  488/488 Resultat

  Köksmattor och kökslöpare för en mysig atmosfär

  Sedan länge används köket för mycket mer än bara för att laga mat och dryck. Det är en mötesplats för familj och vänner, en plats att dricka kaffe på och en plats för långa samtal om dagliga händelser. Detta kräver praktiskt taget en stor dos komfort! Ändå är många kök utrustade med en kall och obekväm golvbeläggning. Vanligtvis har detta praktiska skäl eftersom mat inte bara tillagas och steks här, utan också spills ibland. När köksredskap tappas framför köksdelen eller matbordet lämnar de permanenta repor och skrapsår. Även om ett köksgolv bör vara mycket robust behöver man inte gå utan komfort eller en skyddande yta. Därför är dekorativa och robusta köksmattor mycket populära: De är funktionella och skapar en mysig atmosfär med sina olika former och ljusa färger, till exempel i form av runda mattor. Precis som badmattor är anpassade till de fuktiga förhållandena i ett badrum håller en mattor till köket den höga belastning som den utsätts för i ett kök.

  Köksmattor som är tvättbara är särskilt praktiska i detta vardagsrum. En tvättbar löpare är också en riktig livräddare om något går fel när du lagar mat. Som alltid hittar du dessa och många andra tvättbara mattor för kök, balkong, barnrum & co. online hos benuta. Ha så kul när du surfar och shoppar!

  Snygg köksinredning

  Den stora rikedomen på former, färger och mönster hos köksmattor ger en lämplig modell för allas kök. Halllöpare kan till exempel också placeras precis framför en köksenhet och på så sätt skydda känsliga golv från smuts och repor. Plastmattor lämpar sig särskilt bra för detta ändamål eftersom de är mycket fläckbeständiga och lätt kan tvättas bort. En sisalmatta eller köksmatta av jute är också mycket lättskött och utgör ett vackert alternativ till varianter av syntetiska fibrer. När man väl har hittat rätt storlek och form upptäcker man också snabbt den rätta designen. Mattor för köket finns trots allt i många vackra färger och mönster. Oavsett om det är grönt, rött eller grått - det finns en perfekt matta för varje smak och en som passar till varje färgschema. Köksmattor passar till alla inredningsstilar, oavsett om de är utsmyckade med fashionabla mönster, färgglada bokstäver eller i form av vintage-mattor. Även små kök kan dekoreras kreativt med kökslöpare.

  benuta styling tips

  • Köksmattor är inte bara praktiska accessoarer, utan också snygga ambassadörer för din personlighet. Lek med färger och mönster och förvandla ditt kök till ett paradis för välbefinnande.

  • Modern look: En monokrom kökslöpare i svart eller svartvitt ger en livfull accent till ett minimalistiskt kök. Den slående kontrasten ger rummet en speciell touch.

  • Naturliga stilar: Mjuka beigetoner, fina jordnära nyanser eller ljusgrått - en matta i denna färgskala ger lugn och ro till dina fyra väggar. Grå köksmattor är särskilt harmoniska med den populära Scandi-stilen.

  • Retro- och vintagedesign: Mönstrade kökslöpare eller modeller med orientaliska tryck ger retrokänsla i hemmet. Som en spännande kontrast till modern inredning eller som en accessoar till din klassiska stil

  • Färgglada mönster: Lek med starka färger som rött, grönt eller gult och få in mer glädje i rummet med din nya köksmatta. Eller vad sägs om modeller med våra populära "Salt & Pepper"-bokstäver som en smart golvaccessoar?

  Robusta köksmattor

  Trots detta breda utbud av former och färger har alla köksmattor en sak gemensamt: De är tillverkade av extremt robusta syntetfibrer eller sisalfibrer. Dessa lämpar sig utmärkt för bostadsområden som måste tåla mycket eller som används ofta, till exempel i form av utomhusmattor som är perfekta för terrasser och innergårdar. Deras plattvävda struktur är mycket motståndskraftig och samtidigt lika mjuk som en naturmatta.

  Rengöring och skötsel av kökslöpare

  För att din kökslöpare ska behålla sin ursprungliga charm och färg under lång tid är det mycket viktigt att sköta och rengöra din köksmatta ordentligt. Särskilt i köket kan det snabbt hända att du får en fettfläck eller vinfläck på mattan. I vår mattguide ger vi dig värdefull information och tips om de viktigaste ämnena när det gäller mattvård, mattrengöring och alla viktiga ämnen som rör mattor och inredning: rengöring av mattor & borttagning av fläckar.

  Köp köksmattor och kökslöpare online på benuta

  Har du fått smak för köksmattor? Med vår färgstarka variation av moderna och klassiska mönster kan alla garanterat hitta en passande köksmatta eller kökslöpare. Bläddra online nu och upptäck robusta, lättskötta och tvättbara modeller för ditt hem. Oavsett om det är som en modern kökslöpare, i vintagelook eller i trendig Skandi-stil - på benuta kan du hitta många olika mönster, färger och mattstorlekar. Ha så kul när du surfar!

  Har du upptäckt en smak för köksmattor? Med vårt färgstarka utbud av moderna och klassiska mönster kommer alla garanterat att hitta den perfekta matta till köket.