Hoppa över
 • Home>
 • koksmattor
 • Köksmattor & kökslöpare

  644 Produkter

  644/644 Resultat

  Köksmattor och kökslöpare

  Sedan länge används köket för mycket mer än bara för att laga mat och dryck. Det är en mötesplats för familj och vänner, en plats att dricka kaffe på och en plats för långa samtal om dagliga händelser. Detta kräver praktiskt taget en stor dos komfort! Ändå är många kök utrustade med en kall och obekväm golvbeläggning. Vanligtvis har detta praktiska skäl eftersom mat inte bara tillagas och steks här, utan också spills ibland. När köksredskap tappas framför köksdelen eller matbordet lämnar de permanenta repor och skrapsår. Även om ett köksgolv bör vara mycket robust behöver man inte gå utan komfort eller en skyddande yta. Därför är dekorativa och robusta köksmattor mycket populära: De är funktionella och skapar en mysig atmosfär med sina olika former och ljusa färger, till exempel i form av runda mattor. Precis som badmattor är anpassade till de fuktiga förhållandena i ett badrum håller en köksmatta den höga belastning som den utsätts för i ett kök.

  Snygg köksinredning

  Den stora rikedomen på former, färger och mönster hos köksmattor ger en lämplig modell för allas kök. Halllöpare kan till exempel också placeras precis framför en köksenhet och på så sätt skydda känsliga golv från smuts och repor. Plastmattor lämpar sig särskilt bra för detta ändamål eftersom de är mycket fläckbeständiga och lätt kan tvättas bort. En sisalmatta eller köksmatta av jute är också mycket lättskött och utgör ett vackert alternativ till varianter av syntetiska fibrer. När man väl har hittat rätt storlek och form upptäcker man också snabbt den rätta designen. Mattor för kök finns trots allt i många vackra färger och mönster. Oavsett om det är grönt, rött eller grått - det finns en perfekt matta för varje smak och en som passar till varje färgschema. Köksmattor passar till alla inredningsstilar, oavsett om de är utsmyckade med fashionabla mönster, färgglada bokstäver eller i form av vintage-mattor. Även små kök kan dekoreras kreativt med kökslöpare.

  Robusta köksmattor

  Trots detta breda utbud av former och färger har alla köksmattor en sak gemensamt: De är tillverkade av extremt robusta syntetfibrer eller sisalfibrer. Dessa lämpar sig utmärkt för bostadsområden som måste tåla mycket eller som används ofta, till exempel i form av utomhusmattor som är perfekta för terrasser och innergårdar. Deras plattvävda struktur är mycket motståndskraftig och samtidigt lika mjuk som en naturmatta.

  Har du upptäckt en smak för köksmattor? Med vårt färgstarka utbud av moderna och klassiska mönster kommer alla garanterat att hitta den perfekta köksmattan.