Hoppa över
Bekväm leverans: för närvarande ca.
 • Home>
 • fyrkantiga mattor
 • Fyrkantiga mattor

  19 Produkter

  19/19 Resultat

  Upptäck fyrkantiga mattor

  Kvadratisk, praktisk, bra! Från runda till rektangulära till ovala mattor - mattor finns i alla tänkbara former. Särskilt om du älskar harmoni och balans och letar efter ett unikt blickfång är en kvadratisk matta helt rätt för dig! Om du vill att din nya matta ska vara fyrkantig kan du enkelt hitta rätt design i vår benuta-butik.

  Vad är det som gör fyrkantiga mattor så speciella?

  Med kvadratiska mönster är alla sidor exakt lika långa. Därför är den kvadratiska mattan särskilt intressant för rum med bristande symmetri eller med endast begränsat utrymme. En kvadratisk matta ger lugn, ordning och klarhet i ditt hem tack vare sina raka linjer. Tips: Använd ett mattunderlag för att se till att den inte glider och blir en farlig snubbelrisk. I grund och botten rekommenderar vi att du väljer en matta som harmonierar med planlösningen i ditt rum. Om ditt rum är rektangulärt är en rektangulär matta perfekt. Om det är kvadratiskt, t.ex. ett litet kök, en hall eller en balkong, kommer en kvadratisk matta att se superharmonisk ut. Samma sak gäller för möbler: en fyrkantig matta passar perfekt till ett fyrkantigt matbord, till exempel.

  I grund och botten rekommenderar vi att du väljer en matta som harmonierar med rummets planlösning. Om rummet är rektangulärt passar en rektangulär matta perfekt. Om rummet är kvadratiskt, t.ex. ett litet kök, en hall eller balkong, ser en kvadratisk matta i 160 x 160 cm eller 60 x 60 cm superharmonisk ut. Detsamma gäller möbler: en kvadratisk matta passar perfekt till ett kvadratiskt matbord, till exempel.

  Fördelarna i korthet

  • Fyrkantiga mattor skapar en känsla av lugn och symmetri

  • De är perfekta för små rum

  • De finns i otaliga stilar och storlekar. Hos benuta kan du hitta fyrkantiga mattor online i 160 x 160 cm, 200 x 200 cm och andra storlekar.

  Stort urval av mönster

  Oavsett om det är en kvadratisk utomhusmatta eller en mysig modell med hög lugg för vardagsrummet - i vår benuta-butik hittar du en matta som passar dig perfekt tack vare det stora urvalet av material, färger och storlekar. Här är 3 tips som hjälper dig att välja din nya favorit:

  1) Storlek

  Välj rätt storlek för att få ut det mesta av din nya fyrkantiga matta. Bestäm rätt storlek på mattan utifrån den centrala möbeln i ditt rum. Om din säng, soffa eller ditt matbord är mycket stort rekommenderar vi en kvadratisk matta med en minsta storlek på 300 x 300 cm. Om du har lite utrymme i rummet räcker det med en kvadratisk matta som mäter 160 x 160 cm.

  2) Materialen

  Från lyxigt skimrande viskos till robust jute och naturlig ull - hos benuta hittar du kvadratiska mattor i olika material för varje livsstil och smak. För vardagsrummet eller sovrummet rekommenderar vi en mysig modell. Särskilt fyrkantiga högullsmattor av ull eller syntetfiber ger här en varm och mysig känsla. Lättskötta modeller av syntetiska fibrer eller tvättbara mattor passar bra för balkongen, terrassen, köket eller hallen.

  3) Färger och stilar

  Välj din nya fyrkantiga matta så att den matchar resten av din inredning för att skapa ett harmoniskt utseende. En fyrkantig matta i grått, svart eller grädde passar bra till en modern stil. Mattor i skandi-stil är också det perfekta komplementet till en monokrom look. Om du gillar det färgglada och ovanliga i dina fyra väggar hittar du också ett stort urval av färgglada kvadratiska mattor i benuta-butiken som passar perfekt till Colourful Living-trenden - möjligheterna är oändliga!

  Hur man tar hand om kvadratiska mattor

  Rengör din matta noggrant och regelbundet för att du ska kunna njuta av den länge. Dammsug den en gång i veckan, vädra och knacka den regelbundet och ge den en djuprengöring vart ett till tre år. Tvätta den i tvättmaskinen eller för hand om tillverkaren säger att du kan göra det. Om du inte kan tvätta din matta kan en mattrengörare hjälpa dig.

  Köp fyrkantiga mattor online på benuta

  Din nyfikenhet är väckt och du vill prova något nytt i ditt hem? Då är vår nätbutik benuta rätt ställe för dig! Vi har ett stort urval av fyrkantiga mattor till priser som kommer att inspirera dig! När du har hittat din favorit skickar vi den bekvämt och helt kostnadsfritt direkt hem till dig. Och om du inte gillar den kan du helt enkelt skicka tillbaka den till oss. Ha så roligt när du shoppar och surfar!