Hoppa över
Bekväm leverans: för närvarande ca.
 • Home>
 • moderna mattor>
 • ryamattor
 • Ryamattor

  376 Produkter

  376/376 Resultat

  Pile-mattor och shaggy-mattor med mysgaranti

  En matta med hög lugg är det vackraste och enklaste sättet att ge ett rum en mysig atmosfär och är även idealisk som barnmatta just på grund av sin fluffighet. Dess höga lugg och förhållandevis låga garntäthet ger denna inredningsklassiker, som också kallas shaggy matta och långpälsmatta, sitt charmiga luggiga utseende som har gett den kultstatus sedan 1970-talet. Sedan dess har utbudet av former, stilar och material kontinuerligt utökats och kan nu verkligen tillgodose alla smaker. Runda mattor eller färgglada mönstrade shaggy-mattor är mycket populära. Men vanliga mattor med slät lugg är fortfarande vanligast i våra vardagsrum, eftersom deras känsla och utseende ger dem en extravagant känsla. Även om en enkel röd matta också är ett riktigt blickfång, föredrar man ofta en djupt liggande matta i subtila nyanser, särskilt en beige matta, eftersom de kan kombineras med vilket inredningskoncept som helst. Det speciella med varje högflorig matta är dock att den kommer med speciella förfiningar och ger luggstrukturen en unik struktur med något glänsande garner eller garner av olika längd och tjocklek. Därför är det alltid värt att ta en titt på detaljer som garnstruktur, material och luggstruktur när man köper en matta med lång lugg eller shaggy matta, eftersom de har stor betydelse för mattans utseende och den effekt den får i rummet.

  Bläddra online och upptäck fluffiga mattor med hög lugg. Våra lurviga modeller finns i många populära och trendiga stilar. Vad sägs till exempel om en modern matta med hög lugg i beige eller kräm? Det finns inga gränser för din kreativitet när det gäller styling!

  Fördelarna

  En matta med lång lugg är inte bara ett absolut blickfång i ditt hem, utan ger dig också många fördelar. Det är en:

  • En bra värmekälla. Mattans himmelskt mjuka lugg håller dina fötter varma och sköna även på vintern.

  • Praktisk ljudisolering. Förmodligen särskilt tilltalande för dina grannar, eftersom en matta med djup lugg har ljudabsorberande egenskaper.

  • Mjukt underlag. Barn älskar att leka på en shaggy och husdjur gillar också att göra det bekvämt på den.

  Stort urval av shaggys

  Runda eller som löpare, beige eller svarta, stora eller små: hos benuta hittar du ett stort urval av lurviga mattor i trendiga stilar online. Letar du fortfarande efter den perfekta inredningen för ditt hem? Då kommer en mysig långhårig matta att göra ditt hem mer bekvämt. Bläddra igenom vårt sortiment nu och välj din favorit:

  • Lurviga mattor i många olika storlekar: Med rätt mattstorlek kan du på ett skickligt sätt framhäva ditt rum och dina möbler, vilket är anledningen till att vi erbjuder dig små såväl som medelstora och stora shaggy-modeller. Till exempel passar 80x150 cm-mattor utmärkt i små rum, medan mattor 300x400 cm eller 200x300 cm mattor passar perfekt i stora utrymmen som vardagsrummet.

  • Modeller med lång lugg i härliga färger: Vill du ha lite färg? Välj då en av våra långhåriga mattor i härliga färger som rosa, röd, grön eller petrolblå. De sätter spännande accenter i ditt hem och är snygga blickfång. För monokroma looker eller skandi-stilar är våra fluffiga modeller i vitt, beige, svart eller svart/vitt ett utmärkt val.

  • Höghåriga mattor i moderna former och stilar: Från rund till oval till fyrkantig - det finns inga gränser för formen på din höghåriga matta. Förutom de klassiska rektangulära modellerna kan du också hitta runda, ovala eller runner-modeller online. Med dessa former kan du enkelt liva upp vilket rum som helst och visuellt uppgradera och styla även små rum.

  Mysiga shaggy-mattor

  Moderna mattor i allmänhet och shaggy-mattor i synnerhet kan ge många rum en känsla av mysighet. En shaggy-matta, som det engelska ordet "shaggy" korrekt översatts, har en mångfacetterad effekt på rummen. Rent visuellt ger den höga luggningen definitivt en mysig känsla, och särskilt barn gillar att leka på golvet, vilket en mysig shaggy matta naturligtvis är idealisk för. Dessutom ger den varma fötter, särskilt på vintern. Detta gäller naturligtvis särskilt för högullsbadmattor, som också är halkfria och ofta till och med tvättbara, eller för langa mattor, som gör en bra figur särskilt i hallen eller som sängomgärdning i sovrummet.

  Mjuka flokatis

  Strängt taget är en flokati en speciell grekisk inredningsartikel som har tillverkats på samma sätt i århundraden. Traditionellt sett tillverkas flokatis av obehandlad (får)ull och kännetecknas av en fluffig yta och en relativt fast struktur. Den extremt lurviga och extremt mysiga utseendet och känslan gav flokatisen ett rejält uppsving i popularitet, särskilt på 1970-talet. Numera kallas ofta maskintillverkade mattor med hög lugg för flokati. Egentligen är detta inte korrekt, men under tiden har termen etablerat sig som en synonym. I slutändan är skillnaden irrelevant för många människor: Fokus ligger inte på ursprunget eller den traditionella beteckningen, utan på det fluffiga utseendet och känslan samt på en tillverkningsprocess som garanterar en robust produkt. Och det är just dessa egenskaper som är viktiga för oss på benuta i våra artiklar, oavsett om de kallas flokati, högullsmatta eller shagmatta. Varje högullsmatta är lämplig för golvvärme och har i förväg kvalitetstestats. Följaktligen kan du också välja bland vårt stora utbud av högullsmattor utan att behöva oroa dig för en högkvalitativ ullmatta och modeller av andra material.

  Mattor med hög lugg i beige och kräm

  Perfekt för den populära Scandi-stilen med en matta med djup lugg i beige eller kräm! Denna eleganta pjäs är en riktig allrounder, eftersom du enkelt kan kombinera den med olika färgscheman eller hålla den ton-i-ton med den helvita looken. I vardagsrummet gör en beige lurvig matta ditt rum mycket mer öppet och vänligt, medan det i sovrummet skapar en ren och lugnande atmosfär. En beige höghårig matta i hallen ser bra ut. Men på grund av den ljusa färgen och den höga luggen bör du vara försiktig så att du inte trampar på mattan med dina gatskor i entrén.

  Köp luggmattor online på benuta

  Om du är intresserad av att köpa en matta med hög lugg är du i rätt händer hos benuta! Vi erbjuder dig ett stort utbud online till attraktiva priser. Dessutom drar du nytta av fri frakt och returfrakt samt en utökad returrätt på 60 dagar om du trots allt inte gillar den luggiga mattan. Från runda till fyrkantiga: bläddra bland våra många shaggy mattor nu och välj din mysiga och mjuka favorit med komfortgaranti!