Hoppa över
Bekväm leverans: för närvarande ca.
 • Home>
 • runda mattor
 • Runda mattor

  319 Produkter

  319/319 Resultat

  Runda mattor hos benuta

  Runda mattor är vanligtvis inte det första man tänker på när man funderar på att skaffa en ny matta. Runda mattor är dock ofta ett bra alternativ. Tack vare sin unika form är de överraskande mångsidiga och skapar en uppfriskande och varierad atmosfär i varje vardagsrum. Mönstren och designen på dessa originella tillbehör är lika utmärkande som deras form. Retro-stil, klassiskas om en boho-mattarunda mattor är mångsidiga och kompletterar lika bra moderna som klassiska inredningsstilar. Deras runda utseende ger dessutom en bra kontrast till fyrkantiga kanter och raka konturer, vilket skapar ett mysigt och välkomnande hem där du känner dig helt bekväm.

  Titta på vårt stora utbud av runda mattor i grå, gult, blått, svart, vitt och många fler färger online och upptäck din nya favorit. Förutom en vacker rund ullmatta kan du också köpa modeller tillverkade av syntetfibrer. Våra beige runda mattor är våra bästsäljare och riktiga allrounders! Vi har även runda mattor i vitt och runda mattor i grönt. Något för alla smaker.

  Vårt sortiment i överblick

  Du letar efter en rund golvaccessoar, men vet inte exakt vad som passar dig? Låt dig då inspireras av vår stilguide och välj din nya favorit bland ett stort urval:

  • Färger & mönster: Oavsett om det är en rund svart matta eller en modell i vitt - du hittar runda mattor online hos oss i många färger, stilar och mönster. Förutom enkla delar för en minimalistisk eller monokrom look, erbjuder vi också färgglada runda mattor. Från enfärgat till geometriskt till boho chic. En krämfärgad eller vit rund matta är en av våra bästsäljare.

  • Storlekar: Letar du efter en rund stor matta till vardagsrummet? Eller föredrar du en liten golvaccessoar för hallen eller badrummet? Du kommer garanterat att hitta rätt på benuta! Vårt stora urval av storlekar erbjuder en fantastisk modell för varje smak - från runda mattor med diametrar på 180 cm eller större till små diametrar på 100 cm.

  • Material: Ska det vara en robust syntet eller ett mer hållbart alternativ tillverkat av naturfibrer? Du hittar fantastiska runda ullmattor online, liksom mattor tillverkade av viskos eller syntetiska fibrer. Du kan också köpa naturliga modeller av sisal och jute.

  Crikulära mattor i ett brett sortiment

  Cirkulära mattor finns i ett fantastiskt utbud av storlekar och anpassas för att passa i alla rum. När man inreder mindre vardagsrum bör man tänka på att inte fylla dem med för mycket möbler eller för många tillbehör. Därför passar små cirkulära mattor perfekt för sådana rum: De ger en levande färgstänk utan att vara påträngande. Oavsett om det är som vardagsrums- eller badrumsmatta - den runda golvaccessoaren är ett riktigt statement piece.

  Stora cirkulära mattor är å andra sidan den perfekta lösningen för stora eller öppna rum. Beroende på personlig smak eller individuell användning kan de antingen placeras i mitten av ett rum eller till och med lyfta fram enskilda områden i ditt hem. Det användbara med runda former: Jämfört med fyrkantiga mönster, till exempel mattlöpare, är de mycket utrymmesbesparande och har en underbar uppluckrande effekt på hela interiören.

  Runda mattor är också ett vackert tillbehör i utomhusmiljöer. Särskilt på en stor balkong eller terrass kan de komma till sin fulla rätt. Naturligtvis kan du hitta utomhusmattor i alla storlekar, former och färger online.

  Köp din runda matta efter storlek


  Liten, medelstor eller stor: hos benuta hittar du ett stort urval av runda mattor i olika storlekar online. Du kan enkelt uppgradera rum som badrum, vardagsrum eller sovrum med bara några enkla steg. Klicka igenom ett stort urval av stilar och upptäck:

  • Runda mattor med en diameter på 100 cm: Perfekta för små vardagsrum för att visuellt markera ett specifikt område och göra det mer levande. Den runda modellen på 100 cm ser också bra ut som badrumsmatta. Det är dock bättre att undvika naturfibrer som sisal eller jute och istället välja en matta i ull eller syntetfiber.

  • Runda mattor med en diameter på 150 cm: Denna mellanstora matta kan placeras bredvid sängen för att ge sovrummet ett djup. Dessutom kan du börja dagen mer avslappnat eftersom den runda mattan 160 cm eller 150 cm skyddar dina fötter från det kalla golvet.

  • Runda mattor med en diameter på 180 cm: En medelstor till stor matta med en diameter på 180 cm är perfekt för sovrummet, vardagsrummet eller matsalen för att ge mer dimension till rummet. Om du till exempel har ett litet runt matbord kan du placera det på den runda mattan och du har skapat ett inbjudande område för dig och dina gäster.

  • Runda mattor med en diameter på 200 cm: Oavsett om det är vardagsrum, sovrum eller matsal - med en rund matta med på 200 cm diameter kan du göra om rymliga utrymmen. Lägg golvaccessoaren under t.ex. ett litet matsalsbord och voilà - utrymmet ser genast mycket mer inbjudande och mysigt ut.

  • Rund matta med en diameter på 250 cm: Denna storlek är också särskilt lämplig för rymliga utrymmen som vardagsrum eller matsal. Med en stor, rund matta med en diameter på 250 cm kan du visa upp dina möbler med stil.

  Runda ryamattor: Mångfald av mönster och mjukhet

  Textiltillbehör, och runda mattor i synnerhet, är nyckeln till en vacker atmosfär i hemmet. De avrundar vilken inredningsstil som helst och utstrålar värme och mysighet som du inte vill missa - särskilt inte i ett vardagsrum eller sovrum. Runda ryamattor ger en mycket positiv effekt i dessa utrymmen eftersom deras shaggy-balja, som ofta är tillverkad av ull eller syntetiska fibrer, ger en behagligt mjuk trampning och stor komfort. En rund ryamatta är till exempel perfekt som sängbordsmatta i sovrummet. Det är ett mysigt och mjukt sätt att börja dagen på. Den runda ryamattan kan också göra sig bra i vardagsrummet i en liten läshörna med en fåtölj, tillsammans med en mysig kudde och en snygg lampa.

  Blå, röd, svartvit eller grön: hos benuta hittar du runda mattor i många fina färger och stilar och med olika lugghöjder och storlekar. Så att alla hittar det perfekta tillbehöret. Vad sägs till exempel om en rund matta i svart eller en rund rosa matta för en söt accent.

  Runda ullmattor med garanterad mysfaktor


  Våra runda ullmattor är tillverkade med omsorg om detaljerna och känns behagliga mot fötterna. Varför inte prova att lägga en rund ullmatta i sovrummet eller hallen. Den skapar en mysig atmosfär och ger liv åt rummet. Experimentera med färgerna, antingen med själva mattan eller med färgglada hemtillbehör, det är helt upp till dig och din kreativitet. Upptäck våra runda ullmodeller online och välj din favorit!

  Runda mattor med en speciell gnista

  Runda mattor finns i många olika former och färger. Deras mångfald sträcker sig längre än till runda, ryamattor: cirkulära varianter med kort päls är också ganska imponerande och passar särskilt bra i kök, korridorer eller som barnmattor. Runda sisalmattor har en mycket naturlig charm och kommer till sin fulla rätt i andra delar av hemmet, till exempel i matsalen. En rund matta av syntetiska fibrer passar perfekt i badrummet. Kalla klinkergolv förvandlas vackert tack vare färgade accenter i form av runda badmattor som skapar en hemtrevlig atmosfär och värme. Dessutom är runda badrumsmattor särskilt lämpade för våtrum eftersom de har egenskapen att absorbera en stor mängd vatten.

  Oavsett om de är stora eller små, enfärgade eller dekorerade med ett modernt mönster, förskönar runda mattor verkligen alla bostadsområden.