Hoppa över
Bekväm leverans: för närvarande ca.
 • Home>
 • berber mattor
 • Berber-mattor

  95 Produkter

  95/95 Resultat

  Berber-mattor: en symbios av klassiskt och stilrent

  Berbermattor är en autentisk variant av  traditionella mattor som ursprungligen tillverkades av berberna, en etnisk grupp från Nordafrika. Dessa äkta och unika folkkonstverk tillverkas huvudsakligen i Marocko, Tunisien och Algeriet och är noggrant tillverkade för hand med hjälp av traditionell knutningsteknik. På så sätt skapas golvbeläggningar med en distinkt textur som behåller sina robusta och hållbara egenskaper under lång tid. Traditionellt sett tillverkades berbermattor och andra traditionella mattor, till exempel Nepalmattor eller Kilim-mattor, av ullfibrer, eftersom ullmattor är mycket lättskötta och har goda värmeisolerande egenskaper. Numera används robusta syntetfibrer utöver kvalitetsull för att skapa den mjuka, täta högen i alla typer av mattor, till exempel löparmattor.

  Moderna berbermattor

  En modern berbermatta är inspirerad av designen från sina nordafrikanska rötter och kompletterar både traditionella och moderna inredningar. När man kombinerar stilen hos traditionella Nomadmattor med moderna möbler skapas en inspirerande look som kommer att glädja dig för evigt med sin tidlösa skönhet. Berbermattor kännetecknas av en relativt enkel färgsättning - nedsänkt i jordnära beige och mjuka grå toner utstrålar de en naturlig atmosfär och skapar en harmonisk inredning. Berbermattornas motiv är lika tidlösa som de är dekorerade med enkla diamantmönster som är ett typiskt kännetecken för berbermattor och som vackert framhäver strukturen hos olika mattor, inklusive ryamattor och moderna mattor med kort lugg. Förutom dessa motiv är randiga berbermattor ytterligare ett typiskt mönster för denna traditionella typ av folkkonst och kompletterar ofta de traditionella diamantmönstren med sina fina linjer.

  Hur man stilfullt visar upp berberlooken

  Berbermattor är en klassisk stil och skapar en charmig symbios av traditionell design och en modern look. Tack vare de oftast neutrala färgerna i beige eller kräm kan du kombinera dem med många olika inredningsstilar - antingen som en spännande kontrast eller för att framhäva din klassiska inredning. Våra berbermattor är snygga i många rum, t.ex:

  • Sovrum: Välj en berbermatta med hög lugg för en mjuk start på dagen. Det behagligt mjuka materialet får dig att känna att du går på moln. Kombinera med kuddar eller andra tillbehör i berberstil för en perfekt avrundning.

  • Vardagsrum: Även här är en möbel med hög lugg perfekt för den perfekta mysfaktorn. Beige eller grädde, rött, blått eller svart: det finns inga gränser för rummets färgsättning. Alternativt kan du välja en berbermatta med kort lugg för en rustik look.

  • Hall: En berbermatta skapar en vänlig och inbjudande atmosfär i entrén. Du bör dock se till att du inte går på modellen med skor och att du slår ut den regelbundet.

  Köp berbermattor online på benuta

  Upptäck det stora utbudet av traditionella och moderna berbermattor samt många andra orientaliska mattor online på benuta och inför fascinerande mönster och mjuka material i ditt hem! Du hittar fantastiska exemplar i många olika former, populära storlekar och snygga färger. Välj din favorit nu och få den levererad hem till dig snabbt och smidigt. Om du inte gillar berbermattan trots allt, är det inget problem alls! Du kan helt enkelt skicka tillbaka den till oss inom 60 dagar utan att ställa några frågor.

  Ha så kul när du shoppar och surfar!