Gratis leverans: för närvarande ca. 3-5 dagar | Förlängd returrätt: 60 dagar | Hjälp & kontakt
WINTER SALE SPECIAL | 20 % EXTRA*
Få din rabattkod nu

Berber-mattor

Artiklar 1-60 av 60

Artiklar 1-60 av 60

Artiklar 1-60 av 60

Berbermattor

Berbermattor är en autentisk variant av  traditionella mattor som ursprungligen tillverkades av berberna, en etnisk grupp från Nordafrika. Dessa äkta och unika folkkonstverk tillverkas huvudsakligen i Marocko, Tunisien och Algeriet och är noggrant tillverkade för hand med hjälp av traditionell knutningsteknik. På så sätt skapas golvbeläggningar med en distinkt textur som behåller sina robusta och hållbara egenskaper under lång tid. Traditionellt sett tillverkades berbermattor och andra traditionella mattor, till exempel Nepalmattor, av ullfibrer, eftersom ullmattor är mycket lättskötta och har goda värmeisolerande egenskaper. Numera används robusta syntetfibrer utöver kvalitetsull för att skapa den mjuka, täta högen i alla typer av mattor, till exempel löparmattor.Moderna berbermattor

En modern berbermatta är inspirerad av designen från sina nordafrikanska rötter och kompletterar både traditionella och moderna inredningar. När man kombinerar stilen hos traditionella Nomadmattor med moderna möbler skapas en inspirerande look som kommer att glädja dig för evigt med sin tidlösa skönhet. Berbermattor kännetecknas av en relativt enkel färgsättning - nedsänkt i jordnära beige och mjuka grå toner utstrålar de en naturlig atmosfär och skapar en harmonisk inredning. Berbermattornas motiv är lika tidlösa som de är dekorerade med enkla diamantmönster som är ett typiskt kännetecken för berbermattor och som vackert framhäver strukturen hos olika mattor, inklusive ryamattor och moderna mattor med kort lugg. Förutom dessa motiv är randiga berbermattor ytterligare ett typiskt mönster för denna traditionella typ av folkkonst och kompletterar ofta de traditionella diamantmönstren med sina fina linjer.

 

Upptäck det stora utbudet av traditionella och moderna berbermattor online på benuta och inför fascinerande mönster och mjuka material i ditt hem!

*Gäller för alla nya prenumeranter på nyhetsbrevet. Gäller till och med den 14.2.2023. Inget minsta ordervärde. Kan inte kombineras med andra kuponger. Ingen cashback tillgänglig.