Hoppa över
 • Home>
 • klassiska mattor
 • Klassiska mattor & Orientaliska mattor

 • Placeholder for alt textBerber Mattor
 • Placeholder for alt textZiegler Mattor
  330 Produkter

  330/330 Resultat

  Klassiska mattor

  Många modeller kan kallas klassiska mattor. Denna kategori omfattar orientaliska mattor, men även subtila mönster som t.ex. mattor med bård eller enkla modeller av hög kvalitet, som rimligen också kallas "klassiskt eleganta". Men i grunden är det en fråga om smak om en viss matta uppfattas som klassisk eller inte. Vi vill ändå erbjuda ett brett urval av klassiska mattor så att du kan välja en modell som uppfyller dina personliga preferenser. Därför hittar du vintage-mattor dekorerade med klassiskt inspirerade mönster samt subtila ullmattor av hög kvalitet i vårt sortiment. I vår nätbutik har du också möjlighet att använda olika filter för att sortera klassiska mattor efter färg, mönster, material och många andra egenskaper. Ibland är priset också mycket inflytelserikt: en handknuten orientalisk matta kan säkert ha värdet av en liten bil, men som tur är kan du också hitta mattor på rea i vårt sortiment - så du behöver inte lägga ner så mycket pengar på dem.

  Orientaliska mattor

  Den orientaliska mattan är förmodligen den mest kända och populära typen av klassiska mattor. Utbudet är enormt och omfattar alla typer av mattor som har sitt ursprung i geografiska områden som brukar kallas Orienten. Dessa regioner omfattar numera områden i Nordafrika, Mellanöstern och Centralasien. En orientalisk matta kan tillverkas på många olika sätt och med olika material: vävd eller knuten av ull, silke, bomull eller hampa. Dessa särskilda detaljer avslöjar ofta mer om deras kvalitet och ursprung, precis som designen, som också varierar beroende på ursprunget. En nordafrikansk berbermatta liknar således en modern ryamatta när det gäller vävningen. En persisk matta eller en iransk nomadmatta å andra sidan imponerar med sina rika färger, sina orientaliska mönster och sin exotiska känsla. Alla modeller har dock vissa gemensamma drag: de är noggrant tillverkade för hand av naturliga och värdefulla material. Tyvärr gör detta orientaliska mattor oöverkomliga för många. Men som tur är erbjuder vi lämpliga alternativ: du kan välja bland prisvärda orientaliska mattor, men också modeller som vi själva tillverkar utifrån klassiska orientaliska mönster. Dessa är i allmänhet maskinvävda, med hjälp av syntetiska fibrer och är på motsvarande sätt billigare än sina högprisade motsvarigheter. Tack vare en robust bearbetning och tillverkning med hjälp av syntetiska fibrer är våra orientaliska mattor mycket lättskötta och kan användas på de flesta platser utan tvekan. Detta gör dem till mångsidiga inredningsdetaljer som till och med dekorerar hallen i ditt hem i form av mattlöpare. Eftersom vi dessutom erbjuder ett stort urval när det gäller olika former och storlekar passar mattorna i många bostadsutrymmen, bland annat även i sovrummet som sängmatta som vanligtvis har ett litet format.

  Traditionella mattor

  Traditionella mattor har varit mycket efterfrågade under lång tid och ger nu även kreativ inspiration till moderna mattor och aktuella inredningstrender med sina rika mönster och mönster. Medan traditionella mattor fortfarande tillverkas för hand, enligt sedan länge etablerade tillverkningstekniker, är deras moderna pendanger oftast tuftade eller vävda med hjälp av maskiner och liknar därmed andra textilprodukter vars tillverkning har automatiserats effektivt i samband med industrialiseringen. När det gäller utformningen kännetecknas en traditionell matta av filigran ornamentala mönster, blommor och dekorativa bårder; dessa är tidlösa och passar till alla inredningsstilar. Dessa motiv är dock inte det enda som utmärker traditionella mattor, eftersom rika, intensiva färger också är mycket typiska för dem. Ursprungligen utvanns naturliga färgämnen från till exempel växtrötter och användes för att ge denna särskilda typ av textila heminredning ett speciellt, färgstarkt utseende. Numera används syntetiska färgämnen oftare eftersom de är mycket intensiva och samtidigt mycket prisvärda. Därför finns traditionella mattor numera i levande rosa och dämpade pastellfärger, vilket skapar en trendig antik look i ditt hem.

  ,