Hoppa över
Bekväm leverans: för närvarande ca.
 • Home>
 • nepalesiska mattor
 • Nepalesiska mattor

  7 Produkter

  7/7 Resultat

  Nepals mattor

  Nepalmattor är relativt unga konstverk jämfört med andra orientaliska mattor, eftersom hantverket att knyta nepalesiska mattor kom till Himalayaregionen först nyligen, 1959, när tibetanska flyktingar kom till Nepal. Liksom kilimmattor och berbermattor har dessa traditionella tibetanska mattor ursprungligen tillverkats av nomader och tjänat olika syften och har till exempel använts som sittmattor. Tack vare en schweizisk hjälporganisation fortsatte hantverket med tibetansk vävning och gav upphov till nepalesiska mattor med traditionella tibetanska mönster, dekorerade med vackra blomstermönster och rika djurmotiv. Precis som Ziegler-mattor ramas Nepal-mattorna in av eleganta bårder. De är vanligtvis enkla och ger den klassiska designen ett traditionellt och modernt utseende. Gradvis anpassades dessa motiv till den europeiska smaken och därför blev deras designdrag enklare än deras klassiska dekor.

  Moderna nepalesiska mattor

  Eftersom utformningen av nepalesiska mattor har moderniserats liknar de numera traditionellt knutna tibetanska mattor mycket lite. Trots detta är de mycket populära på grund av sin enkla utformning. När man talar om en modern nepalesisk matta hänvisar man vanligen till den typiska nepalesiska designen, som främst kännetecknas av eleganta kanter längs kanterna. Färgen på dessa matchar vanligen det mittersta området på Nepalmattan och ramar vackert in dess eleganta, enkla design. Även om dessa moderna mattor vanligtvis uppvisar dämpade toner, finns det också ljusa röda eller blå nyanser i paletten, som ger stor värme till din inredning när de används i form av exempelvis löpare eller runda mattor. Det är därför inte förvånande att stilen på en Nepalmatta kallas klassisk och elegant - designen är trots allt mycket dämpad och kompletterar alla inredningar utan att vara överväldigande.

  Upptäck prisvärda Nepalmattor online, inklusive en stor mängd ullmattor, på benuta och berika ditt hem med dess klassiska charm!