Gratis leverans: för närvarande ca. 5-7 dagar | Förlängd returrätt: 60 dagar | Hjälp & kontakt
CHRISTMAS SPECIAL | 20 % EXTRA*
FÅ DIN RABATTKOD NU

Gabbeh-mattor

Artiklar 1-29 av 29

Artiklar 1-29 av 29

Artiklar 1-29 av 29

Gabbeh-mattor

Jämfört med andra klassiska mattor är Gabbeh-mattor relativt abstrakta och färgstarka konstverk. Liksom kilimmattor eller berbermattor tillverkas traditionella Gabbeh-mattor av nomader och används för en mängd olika ändamål, till exempel som en varm sittplats. Gabbeh-mattor utmärker sig med stora färgfält och är dekorerade med geometriska eller rika djurmönster. Ett uttrycksfullt och starkt färgval är också karakteristiskt för Gabbeh-mattor. De traditionella Gabbeh-mattorna tillverkas av får- och getskinn och färgas endast med naturliga färgämnen. Gabbeh-mattorna fick sin verkliga blomstring på 90-talet.

 

Moderna gabbeh-mattor

Eftersom gabbeh-mattorna har moderniserats i sin utformning liknar de de traditionella mattorna endast på ett ytligt sätt. De är så populära tack vare sin lekfulla och flerfärgad design. När det gäller moderna gabbeh-mattor är den typiska gabbeh-kompositionen, som kännetecknas av stora och flerfärgad fält, inblandad. Ytligt sett liknar gabbeh-mattor moderna mattor i etnisk stil och de är utformade med livligt rött eller blått. Detta innebär att de kan användas som kontrastrika löpmattor i vardagsrummet. Gabbeh-mattor är uppfriskande och fångar allas ögon. Deras glada design gör Gabbeh-mattor till en av de populäraste accessoarerna för boende.

 

Stor mångfald av gabbeh-mattor

I Benuta online shop kan du hitta många Gabbeh-mattor. Rikliga färger, olika mönster och utformningar, olika stilar: välj mellan orientaliskt inspirerade gabbeh-mönster, modern design med en kant eller gabbeh-mattor med geometriska vit-svarta mönster. Vi erbjuder också ett stort urval av moderna gabbeh-mattor för varje smak och varje rum. Hur skulle det då vara med en rund matta med gabbehmönster? Gabbeh-mattan berikar ditt hus och din trädgård och förskönar varje interiör med ett märkbart vackert accessoar.

 

Upptäck vackra och prisvärda gabbeh-mattor - bland annat handknutna ullmattor - online i benuta shop och gör ditt hem vackrare med en tidlös klassisk charm!

* Gäller för alla nya prenumeranter på nyhetsbrevet. Kupongen är giltig i fyra veckor från registreringen. Inget minsta ordervärde. Kan inte kombineras med andra kuponger. Ingen cashback tillgänglig.