Hoppa över
Bekväm leverans: för närvarande ca.
 • Home>
 • moderna mattor>
 • mattor kort lugg
 • Mattor med kort lugg

  1178 Produkter

  1178/1178 Resultat

  Upptäck mattor med kort lugg hos benuta

  Kortluggade mattor från benuta är inte bara praktiska, utan med sin relativt släta yta kan de också framhäva sofistikerade mönster och design på ett särskilt vackert sätt. Till skillnad från mattor med hög lugg, som på grund av sin luggstruktur knappast kan visa filigranmönster, är mattor med kort lugg knappast begränsade i detta avseende. Det är därför de är så populära för att visa eleganta motiv och mönster som kan användas för att sätta pricken över i på rum och framhäva din individuella stil. De ständiga favoriterna bland mattmönster är fortfarande ränder och rutor, liksom abstrakta geometriska mönster som passar bra till moderna möbler och möbler i retrostil. Dessa stilar kan också kompletteras med korthåriga mattor i den trendiga chevronlooken, vars slående sicksacklinjer inte bara pryder mattor utan också möbler, kläder, tapeter och accessoarer den här säsongen.


  Vintage-mattor, som ger ett välbekant intryck av att ha använts under lång tid tack vare sin något slitna look och klassiska ornamentmotiv, är fortfarande på modet. De passar till en mängd olika inredningsstilar, som avslappnad boho-stil eller romantisk shabby chic, som förutom vintageelement i ljusa färger främst innehåller delikata blommönster och klassiska tryckmönster. En klassiker och allround bland de korthåriga mattorna är sisalmattan, som är tillverkad av naturfibrer och är extremt robust och motståndskraftig.


  Låt dig inspireras


  Ditt nya favoritplagg kan vara bara ett klick bort. Bläddra igenom vårt stora urval av moderna mattor och låt dig inspireras. Oavsett vilken stil du letar efter, hos benuta får du kärleksfullt designade mattor, inklusive:

  • Spännande geo-mönster

  • Vackra blickfång i många ljusa färger

  • Diskreta naturliga mönster

  • Klassiska och moderna vintagemodeller

  Mattor med kort lugg vs mattor med platt väv


  Flatvävda mattor är mattor som endast består av själva textilvävstrukturen och som inte har någon extra lugg. Detta ger dessa modeller en extremt fast struktur och gör dem mycket slitstarka. Flatvävda mattor tillverkas ofta av syntetfibrer och har ett vackert rustikt utseende med sitt sisalliknande utseende. Den höga elasticiteten och bearbetningen av syntetfibrer gör dessa till den perfekta utomhusmattan för trädgård, balkong eller terrass. Eftersom mattan saknar lugg är både mönster och färgskalor oftast enkla.


  Matta med kort lugg bro


  Mattor med kort lugg används också ofta som bryggor. Det är mindre mattformat (ca. upp till 1 m långa) som hjälper till att "överbrygga" mindre avstånd. De används ofta i kortare korridorer, för vilka lättskötta mattor med platt lugg naturligtvis är särskilt lämpliga. Avlånga eller längre format används normalt som mattlöpare i större korridorer. I sovrummet föredrar man däremot att använda små höghåriga mattor som överkast för att hålla fötterna varma på laminat- eller parkettgolv. I slutändan är korta mattbryggor dock verkliga allroundprodukter som kan användas överallt.


  Korthåriga mattor i många former och färger


  I vår onlinebutik hittar du korthåriga mattor till ett rimligt pris och i alla tänkbara färger och former och för de mest skilda ändamål. Ibland behöver du en fyrkantig matta för att piffa upp mindre rum eller för att lägga under ett fyrkantigt soffbord. Om du fortfarande letar efter en trendig design för köket kommer du att njuta av en lättskött och robust kökslöpare. Särskilt i sovrum, korridorer eller till och med i tysta läshörnor gör runda mattor en bra figur och ger inredningen en känsla av mysighet. I slutändan är det dock upp till din egen smak att avgöra om din matta ska vara fyrkantig, rund, avlång, diskret eller utformad med iögonfallande motiv.

  När det gäller val av färger finns det inga gränser med benuta! Lek med olika färgnyanser och skapa en mysig atmosfär precis som du vill ha den. En kortluggad matta i grått passar till exempel utmärkt till den populära Scandi-stilen men också till den trendiga industriella looken. Ha så kul när du surfar, shoppar och stylar!

  Ljusa nyanser: mattor med kort lugg i beige, grått och mer


  Några av våra bästsäljare är riktiga allrounders och smälter harmoniskt in i alla inredningsstilar. Vi pratar om beige korthårsmattor, men du kan också enkelt kombinera grå eller vita modeller på ett snyggt sätt. Bläddra online nu och upptäck korthåriga mattor i beige, grått, vitt och kräm i relief- och våffelstrukturer eller subtila linjer och tryck.

  Snygga mattor med kort lugg för vardagsrummet


  Det praktiska med golvtillbehör med kort lugg är att de är lätta att ta hand om: du kan snabbt dammsuga upp smulor, känna igen fläckar omedelbart och behandla dem med en mattrengörare. Det är därför mattor med kort lugg är perfekta för vardagsrummet. Välj helst en modell i ull eller bomull, så blir din korthåriga vardagsrumsmatta bekväm att gå på trots den korta väven. Om du vill ha en mer ombonad känsla rekommenderar vi en fluffig shaggy-modell.