Hoppa över
Bekväm leverans: för närvarande ca.
 • Home>
 • moderna mattor
 • Moderna mattor

  1766 Produkter

  1766/1766 Resultat

  Upptäck moderna mattor online

  Moderna mattor är en av de mest populära mattorna överhuvudtaget. Det är inte förvånande med tanke på det stora utbudet av stilar och mönster som finns och de obegränsade möjligheter som de kan användas på. En modern matta förskönar varje rum och ger varje inredning en personlig touch. Shaggy-mattor är dess långpilliga varianter och är särskilt lämpliga för mysiga hörn i en lägenhet. I sovrummet håller de fötterna varma på morgonen och kvällen och skapar genast en hemtrevlig atmosfär när de används som vardagsrumsmattor. När det gäller inredning med textila heminredningar spelar inte bara utseendet utan även deras funktionalitet en avgörande roll. Knappast något badrum verkar vara fullt möblerat utan badmattor eftersom dessa helst har ett bra utseende, är halkfria och tvättbara. Hos benuta har du ett stort urval när det gäller färger och olika utföranden. Våra många filtreringsalternativ, gör att du enkelt kan bläddra igenom detta stora sortiment. Förutom moderna mattor erbjuder vi även en mängd modeller för barn: Fina barnmattor skapar en vacker lekplats och bjuder in barnen att leka och umgås - beroende på ålder passar moderna mattor även i barn- eller tonårsrummen.

  Gränserna mellan klassisk elegant och modern design är ofta suddiga när det gäller färg och mönster. Eftersom vår kategori orientaliska mattor också är fylld med en mängd tidlösa klassiska mönster kan dess komponenter säkert också betraktas som moderna mattor. Inom detta varierade sortiment erbjuder vi hela sortimentet från rimliga varianter till handknutna mästerverk.

  Designermattor i ett brett urval

  Hos benuta hittar du eleganta moderna mattor samt trendiga designermattor i många former, färger, material och från många olika märken. När man tittar på ett så stort urval är det ganska svårt att bestämma sig för en viss modern matta. För att kunna göra ett helt tillfredsställande val räcker det inte att bara ta hänsyn till nyare mönster eller aktuella trender. Först och främst måste du ta hänsyn till ditt hem eller mer exakt det utrymme som ska dekoreras med en ny designmatta. Flera faktorer måste beaktas i detta avseende. Å ena sidan är storleken på det tillgängliga området mycket relevant: hur stort är det område som kan och bör täckas med den moderna mattan? Sedan bör du tänka på hur detta område vanligtvis används och vilka specifika krav detta ställer på mattan. En matta som placeras i en hall eller entré måste vara mer slitstark och motståndskraftig mot smuts än till exempel en vardagsrumsmatta eller en sovrumsmatta. I det här fallet kan man välja robusta sisalmattor av slitstarka naturfibrer. Andra rum har däremot andra krav: även om moderna mattor för kök verkligen bör vara robusta och varianter av sisal är värda att överväga för just det ändamålet, föredrar människor ofta designermattor som är utsmyckade med en temadesign och som därmed kompletterar rummet. I detta avseende är moderna köksmattor mycket lämpliga eftersom de är dekorerade i enlighet med detta och samtidigt är mycket robusta och lättskötta. Ytterligare en aspekt som man måste ta hänsyn till när man väljer moderna mattor är den visuella effekt de kan ha på ett rum. I detta avseende är det långt mer än stilen och färgen på inredningen som är avgörande. Om ditt rum är ganska litet och mörkt rekommenderas att du väljer en ljus modell, eftersom ljusa färger intensifierar ljusreflektionen. Mörkare moderna mattor kan å andra sidan ge extra värme och mysighet till rymliga rum. Dessutom spelar formen också en avgörande roll: letar du efter runda mattor eller efter mattor med en rektangulär, kvadratisk eller långsträckt form?

  Även om alla dessa aspekter är relevanta och motiverade är den viktigaste egenskapen hos en perfekt matta att den får ditt hus att kännas mer som ett hem. Denna effekt kan bara åstadkommas med en modell som du personligen finner tilltalande. Oavsett om du söker efter vardagsrumsmattor, halllöpare eller badrumsmattor erbjuder vårt sortiment ett stort urval av moderna mönster för att kunna leverera denna speciella matta och därmed lägga sista handen vid ditt hem. Om du fortfarande är osäker på rätt storlek och form kan du ta reda på den optimala mattstorleken i vårt blogginlägg. Detta är dock inte nödvändigtvis begränsat till inomhusområdet: sedan en tid tillbaka har inredningstextilier för utomhusområden varit ganska populära. Så varför skulle något tala emot att dekorera din trädgård eller ditt utomhusområde med snygga utomhusmattor? Dessa är inte bara trevliga att se på, utan säkert också vattentäta, robusta och mycket lätta att rengöra.

  Upptäck moderna designermattor i hela sitt utbud på benuta.

  På trend: moderna vardagsrumsmattor


  En modern matta för vardagsrummet understryker rummets charm. Den berikar ditt vardagsrum som en elegant statement piece eller kan fungera som en vardagsrumsö för att visuellt separera enskilda områden. Färg- och designurvalet av moderna mattor för vardagsrummet är mångsidigt och vackert: bläddra online på benuta idag och upptäck modeller i mjuka naturtoner, livfulla färger eller i monokroma svartvita stilar. Välj en vardagsrumsmatta med ett modernt utseende och kombinera den enkelt med din inredningsstil. Oavsett om det är en klassisk interiör, minimalistisk känsla eller en livlig atmosfär i trendiga färger - vardagsrumsmattan gör att rummet ser mer modernt och vänligt ut. Oavsett vilken design du väljer, uttryck din individualitet med en fantastisk golvaccessoar!

  Flokati-mattor (lurvig matta)

  Flokati är egentligen en speciell grekisk inredningsdetalj som har tillverkats på samma sätt i århundraden. Traditionellt tillverkas flokati av rå (fåroch) ull och kännetecknas av en mjuk yta och en relativt hård struktur. På grund av sitt extremt lurviga och extremt mysiga utseende och struktur blev de mycket populära på 1970-talet. Numera kallas lurviga mattor som tillverkas maskinellt även för flokatimattor. Även om detta inte är tekniskt korrekt, anses termen nu vara synonym. När det gäller slutprodukten anses skillnaden ofta vara irrelevant, eftersom ursprunget eller det traditionella namnet inte är av primär betydelse. Det som är viktigare är shagmattans mysiga utseende och tillverkningsprocessen som säkerställer produktens robusthet. Dessa egenskaper värdesätts också högt av benuta - oavsett om mattan kallas flokati, shagmatta eller lurvig matta. Alla våra lurvig mattor är lämpliga för golvvärme och har kvalitetstestats på förhand. Så du kan tryggt välja högkvalitativa ullmattor, men även modeller tillverkade av andra material - du hittar många olika shagmattor i vårt omfattande sortiment.

  Hur skiljer sig flatvävda mattor, mattor med kort lugg, mattor med hög lugg och mattor med lång lugg åt?


  En mattas lugg är inte bara avgörande för mysfaktorn, utan delar också in den i olika kategorier: Ju längre lugg, desto mysigare och mjukare är den. Men det gör den också mer mottaglig för smuts och smuts och något svårare att rengöra. Därför bör husdjursägare hellre välja en matta med kort lugg och de som gillar det mysigt och gosigt mjukt bör välja en modern matta med en längre lugg. Plattvävda modeller är särskilt lämpliga för utomhusbruk, eftersom de är mer robusta och väderbeständiga och samtidigt absorberar lite eller inget vatten. Vi har listat lugghöjderna för moderna mattor för att hjälpa dig att avgöra om de har hög lugg, kort lugg eller lång lugg:

  • Mattor med hög lugg: De har en lugg på mellan 1,5 och 5 centimeter. Allt som är längre än 5 cm klassificeras som lång lugg eller lurvig matta.

  • Mattor med kort lugg: En lugghöjd på 1,5 cm eller mindre kallas för en kortluggad matta.

  • Plattvävda mattor: Dessa mattor har ingen lugg alls och är därför särskilt lätta att rengöra.