Hoppa över
Bekväm leverans: för närvarande ca.
 • Home>
 • yllemattor
 • Ullmattor

  577 Produkter

  577/577 Resultat

  Ull mattor: Naturliga stilar med en feelgood-garanti

  Ullmattor är högkvalitativa naturmattor som tillverkas av förnybara resurser från däggdjur som får eller getter. Det är vetenskapligt bevisat att ull är den äldsta fiber som någonsin använts av mänskligheten och har använts sedan 400-talet f.Kr. Även om syntetiska fibrer nu används alltmer inom textilindustrin, är ullfibrer fortfarande mycket värdefulla på grund av deras mångsidiga egenskaper och olika användningsmöjligheter. Därför används ull som råmaterial för många olika typer av mattor och ger moderna och klassiska modeller ett lika vackert naturligt utseende. Ullfiberns grova och extremt robusta natur gör det också möjligt att bearbeta ullfibrerna på olika sätt, t.ex. genom att knyta, väva eller tufta mattor. Sisalmattor har däremot vanligtvis en vävd struktur.

  Varma ullmattor

  En mysig ullmatta ger varje hem en naturlig och varm touch. Eftersom detta är särskilt välkommet i ett vardagsrum och sovrum är ullmattor det perfekta tillbehöret för dessa lokaler. Syntetiska fibrer som polypropen är å andra sidan mer lämpliga för köksmattor eller utomhusmattor. Ullfibrer har en lös struktur och har därför naturliga värmereglerande egenskaper. Tack vare denna "ihåliga" struktur kan de absorbera vattenånga och avge den vid behov. Dessutom kan värme lagras effektivt i dessa utrymmen. Det praktiska med dem: ullmattor isolerar inte bara värme utan skapar också ett hälsosamt naturligt inomhusklimat genom att reglera luftfuktigheten i rummen, neutralisera absorberade lukter och ge dem tillbaka till miljön. Även andra egenskaper hos ullfibrer talar för att de ska användas till ullmattor. De är mycket elastiska och stabila, vilket gör att materialet återfår sin ursprungliga form även efter tung belastning. På så sätt återskapas märken där tryck har utövats av möbler.

  Flerfärgad accenter med ullmattor

  En ullmatta är en högkvalitativ naturprodukt som kombinerar funktionalitet och estetik. Med en ren ny ullmatta får du ett särskilt ädelt och förstklassigt exemplar till ditt hem, vars närvaro du garanterat kommer att uppskatta. Eftersom ullfibrer kan absorbera färg mycket bra är de särskilt färg- och ljusäkta. Till exempel hittar du inte bara en matta i grönt utan även i andra mjuka och färgglada nyanser i benutas sortiment. Från poppigt till klassiskt elegant eller enkelt - moderna ullmattor och även bomullsmattor finns i en mängd olika utföranden och ger, till exempel som skandinaviska mattor, liv och fräschör till hus och hem. Men ullmattor imponerar inte bara med sin mångsidiga design, utan också med en mängd olika former: En höghårig ullmatta med sin sköna lugg garanterar hög komfort i alla rum och håller fötterna varma, men en rund ullmatta kommer också att glädja dig med sin ojämförliga form. För dem som är allergiska mot djurhår rekommenderar vi en viskosmatta tillverkad av naturliga syntetiska fibrer.

  Förutom färgglada golvtillbehör i gult eller rött kan du också hitta många snygga ullmattor i grått eller andra dämpade färger som grädde eller vitt online. Det fina med dessa möbler är deras mångsidighet! Är ditt vardagsrum inrett i Scandi-stil? Inga problem! Tycker du mer om den industriella looken i ditt hem? En grå ullmatta passar perfekt även här. Vill du skapa en lyxig och modern charm? Inga problem med en snygg ullmatta i grått. Du kan kombinera denna modell med bara några enkla steg - med nästan vilken inredningsstil som helst!

  Låt dig inspireras av mångfalden

  Runda, som löpare eller klassiskt rektangulära: du hittar ett stort urval av trendiga och tidlösa ullmattor online. Alla kommer att hitta rätt för sitt hem - från industriell look till boho chic och retrodesign. Bläddra online nu och upptäck ullmodeller i många fantastiska färger, former och stilar som

  • Ljusa ullmattor i beige, vitt eller grått

  • Färgstarka modeller i grönt, blått eller turkost

  • Monokroma stilar i svartvitt eller med geomönster

  • Runda ullmattor eller som löpare

  • Populära storlekar som ullmattor i 200x300 cm eller 160x230 cm

  Rengöring och skötsel av ullmattor


  För att din ullmatta ska ge dig extra glädje under lång tid bör du först och främst ta väl hand om den. Ullmattor är särskilt vårdkrävande och det finns några viktiga punkter att tänka på vid rengöring av ullmattor. För mer information, se vår guideartikel: Rengöring av mattor och borttagning av fläckar. För särskilt envisa fläckar eller till och med särskilt värdefulla mattor bör du ringa en professionell mattrengöringstjänst.


  Upptäck de vackra ullmattorna från benuta och köp din matta online idag.