Hoppa över
 • Home>
 • yllemattor
 • Yllemattor

  721 Produkter

  721/721 Resultat

  Mattor av ull

  Ullmattor är högkvalitativa naturmattor som tillverkas av förnybara resurser från däggdjur som får eller getter. Det är vetenskapligt bevisat att ull är den äldsta fiber som någonsin använts av mänskligheten och har använts sedan 400-talet f.Kr. Även om syntetiska fibrer nu används alltmer inom textilindustrin, är ullfibrer fortfarande mycket värdefulla på grund av deras mångsidiga egenskaper och olika användningsmöjligheter. Därför används ull som råmaterial för många olika typer av mattor och ger moderna och klassiska modeller ett lika vackert naturligt utseende. Ullfiberns grova och extremt robusta natur gör det också möjligt att bearbeta ullfibrerna på olika sätt, t.ex. genom att knyta, väva eller tufta mattor. Sisalmattor har däremot vanligtvis en vävd struktur.

  Varma ullmattor

  En mysig ullmatta ger varje hem en naturlig och varm touch. Eftersom detta är särskilt välkommet i ett vardagsrum och sovrum är ullmattor det perfekta tillbehöret för dessa lokaler. Syntetiska fibrer som polypropen är å andra sidan mer lämpliga för köksmattor eller utomhusmattor. Ullfibrer har en lös struktur och har därför naturliga värmereglerande egenskaper. Tack vare denna "ihåliga" struktur kan de absorbera vattenånga och avge den vid behov. Dessutom kan värme lagras effektivt i dessa utrymmen. Det praktiska med dem: ullmattor isolerar inte bara värme utan skapar också ett hälsosamt naturligt inomhusklimat genom att reglera luftfuktigheten i rummen, neutralisera absorberade lukter och ge dem tillbaka till miljön. Även andra egenskaper hos ullfibrer talar för att de ska användas till ullmattor. De är mycket elastiska och stabila, vilket gör att materialet återfår sin ursprungliga form även efter tung belastning. På så sätt återskapas märken där tryck har utövats av möbler.

  flerfärgad accenter med ullmattor

  En ullmatta är en naturprodukt av hög kvalitet som kombinerar funktionalitet och estetik. Med en ren ny ullmatta får du en särskilt högkvalitativ och förstklassig produkt vars närvaro alltid uppskattas mycket. Eftersom ullfibrer absorberar färgämnen mycket väl är de särskilt blekningsbeständiga och blekningsfria. Naturmattor av ullfibrer finns i olika utföranden, allt från abstrakta till klassiska och eleganta till enkla och enkla, och ger ditt hem en levande och fräsch touch i form av till exempel vintage-mattor. Ullmattor imponerar dock inte bara med sitt stora utbud av mönster utan även med en mängd olika former: Ryamattor av ull har en mysig lugg och skapar stor komfort i varje rum i ditt hem. Runda mattor av ull håller också fötterna varma och inspirerar dig med sin oöverträffade form.