Hoppa över
 • Home>
 • bomullsmattor
 • Bomullsmattor

  374 Produkter

  374/374 Resultat

  Bomullsmattor

  Bomullsmattor är tillverkade av förnybara resurser från bomullsväxter. Det är vetenskapligt bevisat att bomull är en av de äldsta fibrerna som någonsin använts av mänskligheten och har använts sedan 400-talet f.Kr. Även om syntetfibrer nu används alltmer inom textilindustrin, är bomullsfibrerna fortfarande mycket värdefulla på grund av sina mångsidiga egenskaper och olika användningsmöjligheter. Den används därför som råmaterial för många olika typer av mattor och ger moderna och klassiska modeller ett lika vackert och särskilt naturligt utseende. Bomullsfiberns flexibla och extremt robusta natur gör det också möjligt att bearbeta den på olika sätt, t.ex. genom att knyta, väva eller tufta mattor. Flatweave-mattor har däremot vanligtvis en vävd struktur, vilket namnet redan antyder.

  Varma mattor av bomull

  En mysig bomullsmatta ger en naturlig och varm touch till varje rum i ditt hem. Eftersom detta är särskilt välkommet i ett vardagsrum och sovrum är naturmattor, särskilt bomullsmattor, det perfekta golvtillbehöret för dessa lokaler. Syntetiska fibrer som polypropylen är å andra sidan mer lämpliga för köksmattor eller utomhusmattor. Bomullsfibrer har en mycket lös struktur och har därför naturliga värmereglerande egenskaper. Tack vare denna charecteristiska struktur kan de absorbera vattenånga och avge den vid behov. Dessutom kan värme lagras effektivt i dessa utrymmen. Det praktiska med dem: Bomullsmattor skapar ett hälsosamt naturligt inomhusklimat genom att reglera luftfuktigheten i rummen, neutralisera absorberade lukter och ge dem tillbaka till miljön. Andra egenskaper hos bomullsfibrer talar också för att de ska användas till bomullsmattor. De är mycket elastiska och stabila, vilket gör att materialet återfår sin ursprungliga form även efter tung belastning.

  Bomullsmattor i stor variation

  En bomullsmatta är en naturprodukt av hög kvalitet som kombinerar funktionalitet och estetik. Med en ren ny bomullsmatta får du en särskilt högkvalitativ och förstklassig produkt. Eftersom bomullsfibrerna absorberar färgämnen särskilt bra är de särskilt blekningsbeständiga och blekningsfria. Moderna bomullsmattor finns i olika utföranden, allt från abstrakta till klassiska och eleganta till enkla och slätstrukna, vilket ger dina rum en levande och fräsch touch i form av till exempel skandinaviska mattor. Bomullsmattor imponerar dock inte bara med sitt stora utbud av mönster utan också med en mängd olika former: Shaggy-mattor av bomull har en mysig lugg och skapar stor komfort i alla rum i ditt hem. Runda mattor av bomull håller också fötterna varma och inspirerar dig med sin oöverträffade form.

  Köp mattor av bomull på nätet

  Hos benuta hittar du ett stort utbud av bomullsmattor för att utforma dina golv på det sätt du vill. Ta en titt på våra bomullsmattor och bestäm själv vilken som passar bäst i ditt hem. Låt dig inspireras nu och välj din favorit naturmatta av bomull från benuta, din onlinebutik för mattor.