Gratis leverans: för närvarande ca. 4-6 dagar | Förlängd returrätt: 60 dagar | Hjälp & kontakt
Black Friday Sale | 30 % EXTRA*
FÅ DIN RABATTKOD NU

Mattor med kort lugg

Artiklar 1-96 av 885

Sida

Artiklar 1-96 av 885

Sida

Artiklar 1-96 av 885

Moderna mattor

Moderna mattor från Benuta är mycket funktionella och ger ditt hem fina mönster och design tack vare sin platta lugg. Därför kallas de också för mattor med kort lugg eller låg lugg. Till skillnad från shaggy-mattor, på vilka det är svårt att avbilda filigranmönster på grund av den ojämna luggstrukturen, sätter moderna mattor knappast några gränser. De kan därför användas på många olika sätt: på grund av sin korta lugg är de väl lämpade som mattor för matsalar eller vardagsrum, eftersom det är lätt att placera möbler på dem. En modern matta är en populär hemtillbehör som ofta är utformad i en elegant stil och dekorerad med trendiga mönster, vilket ger ett rum den sista handen och framhäver dess individuella stil. Strimmönster och rutiga mönster är fortfarande bland de evigt gröna, precis som abstrakta geometriska mönster som passar perfekt till inredning och möbler i modern och retrostil. Dessa inredningsstilar kompletteras också perfekt av moderna mattor dekorerade med trendiga chevronmönster. Förutom mattdesign finns de utmärkande sicksacklinjerna även på en rad andra föremål, bland annat möbler, kläder, tapeter och accessoarer.  Vintage-mattor är också ganska populära eftersom deras mjukt slitna utseende och traditionella ornamentala mönster skapar ett utseende som påminner om ett gammalt arvegods. De passar också bra ihop med ett antal inredningsstilar, till exempel den avslappnade bohemiska stilen eller den romantiska shabby chic-stilen, där den sistnämnda främst består av delikata blommönster och klassiska tryckta mönster bredvid vintageelement i ljusa nyanser. Sisalmattan, som är tillverkad av naturfibrer, är en riktig klassiker och en allkonstnär bland moderna mattor.

 

 

Plattvävda mattor

En matta som kallas plattvävd matta består endast av ett vävt tyg och har ingen extra lugg. Dessa modeller har därför en mycket robust och robust finish. Ofta är plattvävda mattor tillverkade av syntetiska fibrer och skapar en vacker rustik effekt med sitt sisalliknande utseende. Tack vare denna stora hållbarhet och hantverkskunnande är plattvävda mattor de perfekta utomhusmattorna som passar för din trädgård, uteplats och terrass. Mönster och färger är oftast diskreta på grund av den bristande luggningen - men på benuta hittar du ändå trendiga flatweave-mönster, inklusive stjärnmattor eller mattor med mjuka kanter.

 

 

Små mattor

Moderna mattor har också ofta formen av små mattor. Dessa har vanligtvis en längd på upp till 1 meter och är mycket värdefulla för att skapa små passager mellan kort avlägsna utrymmen i ditt hem. Ofta placeras de i små korridorer, för vilka flatweavemattor med platt väv passar perfekt. Större korridorer dekoreras vanligen med långsmala och längre modeller i form av löpare. I sovrummet används däremot små lurviga varianter som sängmattor för att skapa en mjuk yta på trägolv. Men när allt kommer omkring är passagemattor riktiga allkonstnärer som kan användas överallt.

 

Kvadratiska mattor och andra former

I vår nätbutik erbjuder vi rimliga moderna mattor i ett stort antal olika färger och former för alla olika typer av ändamål. Ibland letar man efter en kvadratisk matta för att dekorera små rum eller för att placera under ett soffbord. Den som letar efter trendiga accessoarer till sitt kök kommer att ha stor glädje av lättskötta och robusta köksmattor. Runda mattor å andra sidan ser bra ut i sovrummet och hallen, men ger också djup åt läshörnan och skapar en behaglig atmosfär i varje interiör. I slutändan är det dock upp till var och en att avgöra om en kvadratisk matta, en rund, en långsmal, en subtil eller en med en iögonfallande design ska pryda deras hem.

* Gäller för alla nya prenumeranter på nyhetsbrevet. Kupongen är giltig fram till 29.11.2022. Inget minsta ordervärde. Kan inte kombineras med andra kuponger. Ingen cashback tillgänglig. Undantagna är mattunderlag och varor från tredjepartsvarumärkena.