Hoppa över
Bekväm leverans: för närvarande ca.
 • Home>
 • vardagsrumsmattor
 • Vardagsrumsmattor

  2391 Produkter

  2391/2391 Resultat

  Mysiga mattor för vardagsrum - Snyggt och vackert

  Med en matta för vardagsrummet får du en snygg golvtillbehör med många talanger i ditt hem: förutom att det är mysigt och bekvämt för dina fötter utstrålar en matta i vardagsrummet en alldeles egen charm och dämpar samtidigt buller. Du kan köpa den i många olika mönster, färger, former och lugghöjder.

  Bläddra igenom vårt mångsidiga sortiment för ditt vardagsrum online nu och hitta en matta som passar dig och din inredningsstil perfekt - från minimalistisk till rustik till lyxigt modern.

  Tips för din nya vardagsrumsmatta

  Vardagsrummet är hemmets centrum. Det är där du kopplar av och spenderar tid med dina nära och kära. En matta skapar en mysig atmosfär, håller fötterna varma, rundar perfekt av din inredningsstil eller gör ett spännande statement med extravaganta mönster. Vill du köpa en vardagsrumsmatta? Vår information om luddhöjd, material, färg och mönster hjälper dig att göra rätt val.

  Hitta en look som passar dig

  Med en matta i vardagsrummet kan du uttrycka din personlighet och skapa en reträttplats på samma gång. Oavsett om det är en vardagsrumsmatta i grått, beige eller som ett färgglatt blickfång: Skaffa en unik golvaccessoar i dina fyra väggar!

  • Lättskött och naturlig: Med en matta av (träd)ull, sisal eller jute kan du ge ditt vardagsrum den sista finishen. De naturliga materialen ser särskilt bra ut i rum med minimalistisk eller rustik inredning. Men de passar också bra ihop med andra stilar. Dessutom är mattor av naturfibrer robusta och särskilt hållbara.

  • Mjukt och snyggt: Oavsett om det handlar om praktiska stengolv eller elegant parkett - en mysig ryamattor förhöjer varje golv och låter dig gå på luft. Den långa luggsträngen är inte bara behagligt mjuk för fötterna, utan är också ett visuellt uttryck.

  • Modernt och färgglatt: Med färgglada mattor och geografiska mönster kan du skapa en glad stämning i vardagsrummet. Gör dem iögonfallande genom att kombinera dem med enkla delar eller satsa på en spännande blandning av stilar.

  • Stilfullt och elegant: Ljusa mattor i färger som grått eller beige ger ditt vardagsrum en modern och lyxig atmosfär. De passar till alla typer av inredning.

  • Tvättbara bitar: Tvättbara vardagsrumsmattor är snygga golvtillbehör som också är särskilt lätta att rengöra - perfekt för familjer eller husdjursägare.

  Skötsel av din vardagsrumsmatta

  För att njuta av din vardagsrumsmatta så länge som möjligt ska du ta upp dammsugaren regelbundet för att rengöra och underhålla den. Förutom att dammsuga är det också bra att slå ut mattan utanför då och då för att ta bort extra damm och smuts.

  Titta på de specifika skötselanvisningarna på etiketten för att rengöra din vardagsrumsmatta på rätt sätt beroende på material. Om enkla huskurer inte räcker till rekommenderar vi våra mattrengöringsmedel för alla mattmaterial utom sammet, siden, corduroy och viskos.

  Hitta rätt mattstorlek för ditt vardagsrum

  Det är inte bara färgen, designen och materialet på en matta som bidrar till stämningen i ditt rum, utan även storleken har betydelse för effekten. Tre enkla frågor kan hjälpa dig att avgöra om en 200 x 300 cm eller 160 x 230 cm stor vardagsrumsmatta passar bättre i ditt hem:

  1. Hur stort är ditt rum?

  2. Var står dina möbler?

  3. Hur kommer din inredning att framhävas?

  Om ditt vardagsrum är särskilt stort ska du välja en stor och mysig matta. Den kommer att harmoniskt kombinera din soffhörna och andra sittmöbler som t.ex. puffar eller pallar. Om du vill inreda små rum är det en bra idé att placera vardagsrumsmattan direkt framför soffan eller att placera frambenen på den.

  Köp vardagsrumsmattor online på benuta

  Vill du köpa en vardagsrumsmatta för att lysa upp ditt hem? Då är du i trygga händer hos oss! Vi erbjuder dig ett stort utbud av mattor för vardagsrummet i olika prisklasser - från prisvärda modeller till lyxiga stycken. Bläddra i vår benuta-butik och upptäck omedelbart tillgängliga mattor i populära mönster, färger och former.

  Förutom en toppservice kan du också se fram emot en utökad returrätt på 60 dagar - så att din beställning alltid är så enkel och okomplicerad som möjligt om du skulle bestämma dig för att returnera den.